Kom de knoop doorhakken over autodelen

Autodelen komt nu steeds dichterbij!

> Update 16 februari

Inmiddels zijn de drie wijken in Angerenstein, Alteveer-Cranevelt en Arnhem West aangesloten op het initiatief rond elektrische autodelen. De lijst van serieuze belangstellenden groeit! Daarom gaan we op 10 december spijkers met koppen slaan.

Graag verkennen wij dan met jullie welke partij het best aansluit bij onze verwachtingen:

Wanneer: op 10 december van 19:00 tot 21:00 uur
Waar: bij Halte 2030, kantoorgebouw OK 72 aan de Oude Kraan 72 in Arnhem

In de drie wijken zijn in oktober en november bijeenkomsten georganiseerd. Er zijn tijdens deze bijeenkomsten vijf manieren van autodelen besproken: van eenvoudig je eigen auto delen tot en met volledig ontzorgd worden in het autodelen door een commerciële aanbieder. Je kan de presentatie hier downloaden.

Er is veel belangstelling voor twee vormen: coöperatief autodelen, én de optie om volledig ontzorgd te worden door een commerciële aanbieder.

Coöperatief

Met een vier of vijf huishoudens deel je een auto, waarbij de landelijke coöperatie een aantal zaken regelt, zoals een app waarmee je de auto kunt reserveren en openen, maandelijkse facturatie per gebruiker en een helpdesk. Afhankelijk van wat je wilt als groep, worden specifieke diensten door de leden zelf verzorgt (bijv. onderhoud en schoonmaken, sleuteluitgifte, etc.), of doet de coöperatie dat (tegen meerkosten).

Ontzorgd

Met vier tot vijf huishoudens een auto delen via een volledig ontzorgd concept. Je betaalt een bedrag per maand, en dan staat er een schone auto voor je klaar, te reserveren én openen via een app. De aankoop van de auto, laadpaal, administratie, facturatie, schadeafhandeling, onderhoud, schoonmaken, etc. wordt door de aanbieder geregeld.

Vergelijken …

Er zijn twee aanbieders die naar ons idee een passend aanbod hebben voor deze twee vormen, te weten CooperatieAuto en WeDriveSolar). Op de bijeenkomst op 10 december zullen beide aanbieders hun concept presenteren en vragen beantwoorden.

… en kiezen

We willen op de bijeenkomst zoveel mogelijk informatie krijgen en van gedachten wisselen, om van daaruit voor één van de twee aanbieders te kiezen voor de drie genoemde wijken en dit mogelijk uit te breiden naar andere wijken. Het voordeel van één aanbieder is dat je  met dezelfde app werkt en je gebruik kunt maken van een andere deelauto als de meest lokale auto niet beschikbaar is.

Graag verkennen wij met jullie welke partij het best aansluit bij onze verwachtingen:

RSVP: Laat even weten of je komt door een reply op deze mail. Ook kun je dan belangrijke vragen formuleren die wij kunnen doorgeven aan de aanbieders. Het is wenselijk als wij  de aanbieders hierover op voorhand kunnen informeren.

David Berg en Marc Klaassen, de Arnhemse AANjagers namens de werkgroepen elektrische deelauto’s in Angerenstein, Alteveer-Cranevelt en Arnhem West.

De gemeente ondersteunt dit project via Arnhem AAN

Logo ArnhemAAN