We Drive Solar komt naar Arnhem op 3 maart

Dit artikel is bijgewerkt (16 februari): aankondiging aankomst eerste We Drive Solar wagens in Arnhem op 3 maart.

In een eerder artikel lees je meer over hoe we hier gekomen zijn.

Op 10 december 2019 kwamen zo’n 40 buutbewoners uit Arnhem-West, Angerenstein en Craneveer bij elkaar op Halte 2030 om samen te besluiten voor welke aanbieder van elektrisch deelvervoer ze zouden kiezen. Deze avond was georganiseerd door Duuzaam Craneveer, samen met GroenWest en Angerenstein.

We Drive Solar wint de race

In het voortraject waren twee aanbieders geselecteerd die op deze avond hun presentatie hebben gegeven: Coöperatie Auto en We Drive Solar. De buurtbewoners kozen vrijwel unaniem om met We Drive Solar verder te gaan. Zij bieden een volledig ontzorgd pakket aan, waarbij je wel de lusten van een auto hebt, maar niet de lasten. Bovendien voor een gunstige prijs. De elektriciteit van hun laadpalen komt van hernieuwbare zon- en windenergie. De auto’s die geplaatst worden zijn de nieuwste Renault Zoe en bij voldoende vraag ook de Tesla Model 3.

Eerste auto’s in Arnhem West

Omdat Arnhem-West op dit moment het meeste enthousiasme toont, hebben we ervoor gekozen om daar te beginnen. Momenteel wordt daar flink geworven, en zijn de eerste locaties voor de deelauto’s al met de gemeente afgestemd.

Op 3 maart, 19 uur, worden deze eerste auto’s door wethouder Roeland van der Zee in de Gentiaanstraat in gebruik genomen. Zet deze datum in je agenda. Binnenkort volgt meer informatie.

Abonnementen en kosten

Op de website van We Drive Solar kan je de abonnementsvormen teruglezen. In aanvulling op de genoemde abonnementen is er ook nog een instapabonnement: Voor € 49 per maand rij je al 2 dagen.

Die dagen mag je opdelen in kleinere stukjes waarin je vaker overdag kan rijden, in de avond of ’s nachts of juist meerdere dagen achter elkaar. Alle verbruikskosten zijn gedekt door de kilomterprijs van de auto:

  • 18 cent per kilometer (Renault Zoë)
  • 30 cent per kilometer (Tesla).

Flexibel abonnement

Je kunt per maand je abonnement verhogen, en per kwartaal verlagen (rij je een maand niet en de maand daarna meer, dan wordt dat gemiddeld over het kwartaal). Het laden, ook bij publieke laadpalen, zit bij de prijs inbegrepen. Ben je geïnteresseerd, meer informatie vind je op de website van We Drive Solar. Je kan ook direct het ingevulde aanmeldformulier mailen aan info@wedrivesolar.nl.

Uitbreiden naar Craneveer?

Zodra Arnhem-West staat, gaan we uitbreiden, en de deelauto’s ook naar onze wijk brengen. Je kan je zonder problemen nu al aanmelden!