CV tuning: echt zoveel gas besparen?

We zijn vandaag begonnen met een klein werkgroepje, met als werktitel: CV Tuning. Een week geleden schreven we hier al over

Ons werkgroepje is aan het onderzoeken of we een mooi aanbod voor meerdere huizen in de wijk kunnen doen. Het schijnt dat je op jaarbasis al snel 10% of meer op je gasrekening kunt besparen, tegen minimale kosten. Over een paar weken hopen we meer te weten of het zinvol is zo’n aanbod te doen.

Tip: zo doe je het zelf

Omdat we al heel mooi materiaal tegenkomen tijdens de eerste stappen van ons onderzoek, én omdat de CV overal de afgelopen dagen aan is geslagen, zal Roderick van Domburg’s Blog voor de doe-het-zelvers onder ons een mooie klus in het komend weekend opleveren.

Een klus die veel geld oplevert, meer comfort, een langer levende CV ketel én een stuk minder CO2 uitstoot.

CV tuning omvat enkele stappen:

  1. De CV-ketel goed afstellen
  2. Eventueel aanwezige vloerverwarming goed afstellen
  3. Waterzijdig inregelen

Voor die laatste stap heb je een laserthermometer nodig. En laat ik die nou net in huis hebben (een keer in een gekke bui gekocht)!! Voor vijf euro mag je ‘m een dag mee naar huis nemen om die laatste stap te kunnen uitvoeren. Neem even contact met mij op (geef in de mail je naam en 06 nummer).

Roderick is zo’n hobbyist die het grondig aanpakt, én het gaaf vindt om zijn ervaringen én heldere instructies met anderen te delen. Dus: pak aan die kans! Goed gedocumenteerd, handige tips (bijvoorbeeld zo’n automatische pompschakelaar voor je vloerverwarming, die de installatie flink kan verbeteren), en heel helder geschreven.

Via NextDoor kan je je ervaringen delen!