Samen naar energieneutraal

Warmtehuishouding in beeld

Hand die wijst naar een duidelijk getekend huis op krijtbord

In de wijken Alteveer en Cranevelt staan verschillende huistypen. De vijf meest voorkomende huistypes zijn begin 2018 doorgemeten. We organiseren nu per huistype een bijeenkomst waar het onderzoek en de adviezen besproken worden.

Je kan je nog opgeven voor de laatste twee van deze keukentafelgesprekken!

Ja! Ik schuif aan bij de keukentafel ...

Stappen zetten: meer comfort, zuiniger, minder CO2

Veel mensen in de wijk willen stappen zetten met het beter isoleren van hun huis, of op een andere manier hun huis zuiniger, comfortabeler, en/of goedkoper maken. Grootste uitdaging is voor velen dat het lastig is te bepalen waar te beginnen.

Dat blijkt steeds weer, tijdens bijeenkomsten, in de verschillende werkgroepen, in november tijdens de duurzame huizenroute en deze winter tijdens de opnames met de warmtecamera’s (ruim 100 woningen!). Bewoners zitten met vragen over isolatie, dubbel glas, nieuwe CV-ketel, warmtepomp, zonnecollector en ook met vragen over welke maatregelen nu voor hun huis het best zouden zijn.

Geïnteresseerde bewoners laten hun huis doormeten

Met subsidie uit het Arnhem AAN project (Gemeente Arnhem) zijn in de eerste maanden van 2018 vijf veel voorkomende woningtypen in de wijk (zie onder) doorgemeten:

  • de informatie uit deze blowerdoortest en thermografische scan met adviezen komen beschikbaar op deze pagina. Zie daarvoor de links bij de vijf huistypen hieronder.
  • Voorjaar 2018 zijn er verschillende bijeenkomsten, rond de vijf huistypen, waarop de resultaten worden besproken (data staan hieronder én op het inschrijfformulier). Woon jij in één van deze woningtypen, en wil jij ook stappen zetten in je woning?

Ja! Ik schuif aan bij de keukentafel ...

De vijf huizen die we onderzoeken

Hieronder staan de vijf huistypen die we doormeten in het project. De volledige inventarisatie van huistypen in de wijk is hier te downloaden.

Dit woningtype komt 269 keer voor in de wijk, en staat in verschillende varianten aan de Sweelincklaan, Bernard Zweerslaan, Meijrooslaan, Obrechtstraat, Beethovenlaan, Cattepoelseweg, Lisztstraat, Mozartstraat, Handelstraat en Palestrinastraat (foto: Google Streetview)

 

Rapport: onderzoek en advies (PDF)

Intussen gescand: Meijrooslaan 20. Informatiebijeenkomst gepland op dinsdag 30 mei om 19:30 uur. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven (foto: Google Streetview)

Dit woningtype komt 100 keer voor en staat aan de Sweelincklaan, Meijrooslaan, Obrechtstraat, Cattepoelseweg en de Palestrinastraat

Dit woningtype komt 80 keer voor en is te vinden aan de Sweelincklaan, Cattepoelseweg, Bachlaan, Mozartstraat en de Handelstraat (foto: Google Streetview)

Rapport: onderzoek en advies (PDF)

Intussen gescand: Eduard van Beinumlaan 29. Informatiebijeenkomst gepland op maandag 14 mei om 20:00 uur.  Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven (foto: Google Streetview)

 

Dit woningtype (46 stuks) staat aan de Slothouberstraat, Sint Caeciliapad, Helena Coetsstraat. Maria Hamstraat, van Steenwijkstraat en de Eduard van Beinumlaan

Dit woningtype (aantal: 45) staat aan deBerliozstraat, Debussystraat, Franckstraat, Halévystraat, Ravelstraat en de Boccherinistraat (foto: Google Streetview)

Rapport: onderzoek en advies (PDF)

Wil je op de hoogte blijven van dit project, en de activiteiten die we organiseren? Schrijf je in op onze nieuwsbrief, en houd ons wijkblad en NextDoor in de gaten.

Alles over warmtehuishouding

De subsidie komt uit Europa: het Climate Active Neighbourhoods. In dit Europese project werkt Arnhem samen met steden uit Frankrijk, Engeland, Duitsland en België aan capaciteitsontwikkeling binnen wijken om de energietransitie te ondersteunen.

Top