Samen naar energieneutraal

Warmtehuishouding in beeld

Hand die wijst naar een duidelijk getekend huis op krijtbord

Ga jij iets aan je huis doen, houd dan in je achterhoofd dat zeker is dat aardgas gaat verdwijnen. De enige onzekerheid is wanneer onze wijk aan de beurt is.

Handreikingen

Het advies is: bij renovatie, verhuizing, groot onderhoud: doe het meteen goed. Daarom verzamelen we op onze website enkele handreikingen:

Vijf huistypen uitgebreid onderzocht

Deze informatie is voor een groot deel verzameld tijdens het onderzoek van de vijf meest voorkomende huistypes in Alteveer en Cranevelt. Elk huistype is begin 2018 thermografisch getest (professionele warmtecamera), de luchtdichtheid is gemeten (blower-door test) en met de rooktest is onderzocht waar de luchtlekken zitten.

Met subsidie uit het Arnhem AAN project (Gemeente Arnhem) zijn begin 2018 vijf veel voorkomende woningtypen in de wijk (zie onder) doorgemeten. De informatie uit deze blowerdoortest en thermografische scan met adviezen kan je hieronder downloaden.

De subsidie die we van de Gemeente ontvangen komt uit Europa: het Climate Active Neighbourhoods. In dit Europese project werkt Arnhem samen met steden uit Frankrijk, Engeland, Duitsland en België aan capaciteitsontwikkeling binnen wijken om de energietransitie te ondersteunen.

Dit woningtype komt 269 keer voor in de wijk, en staat in verschillende varianten aan de Sweelincklaan, Bernard Zweerslaan, Meijrooslaan, Obrechtstraat, Beethovenlaan, Cattepoelseweg, Lisztstraat, Mozartstraat, Handelstraat en Palestrinastraat (foto: Google Streetview)

Rapport: onderzoek en advies (PDF)

Interiew met de huiseigenaren

Dit woningtype komt 100 keer voor en staat aan de Sweelincklaan, Meijrooslaan, Obrechtstraat, Cattepoelseweg en de Palestrinastraat (foto: Google Streetview)

Rapport onderzoek en advies (PDF)

Interview met de huiseigenaren

Dit woningtype komt 80 keer voor en is te vinden aan de Sweelincklaan, Cattepoelseweg, Bachlaan, Mozartstraat en de Handelstraat (foto: Google Streetview)

Rapport: onderzoek en advies (PDF)

Interview met de huiseigenaar

Dit woningtype (46 stuks) staat aan de Slothouberstraat, Sint Caeciliapad, Helena Coetsstraat. Maria Hamstraat, van Steenwijkstraat en de Eduard van Beinumlaan (foto: Google Streetview)

Rapport: onderzoek en advies (PDF)

Interview met de huiseigenaar

Dit woningtype (aantal: 45) staat aan de Berliozstraat, Debussystraat, Franckstraat, Halévystraat, Ravelstraat en de Boccherinistraat (foto: Google Streetview)

Rapport: onderzoek en advies (PDF)

Interview met de huiseigenaar

Volgende stappen

Het project levert deze winter een informatiepakket op, met informatie van de bewoners, technische maatregelen, materialen, etc. We gaan een aanbod regelen om CV-installaties te laten tunen, geven inzicht in goede materialen (tochtstrips, afdichtingstape, en andere isolatiematerialen).

Wil je op de hoogte blijven van dit project, en de activiteiten die we organiseren? Schrijf je in op onze nieuwsbrief, en houd ons wijkblad en NextDoor in de gaten.

Alles over warmtehuishouding

Top