Warmtecamerawandelingen nog één week mogelijk: inzicht in je huis

Duurzaam Craneveer organiseert deze periode wandelingen met een infrarood warmtecamera. Vanaf medio december tot medio januari. Daarmee krijg je inzicht in de isolatie van je huis en waar warmtelekken zitten. 

De laatste week, deze winter!

Zie onderstaand voor de laatste tijden en startlocaties. Bijgewerkt op 6 januari.

DatumTijdstip vertrekVerzamelplek
maandag 7 januari20:00Speeltuin Chopinstraat/Bachlaan, met de potloden
dinsdag 8 januari 20:00 COOP
woensdag 9 januari 20:00 Schoolplein voormalige Emmausschool (Peter van Anrooylaan)
donderdag 10 januari 20:00 Speeltuin Chopinstraat/Bachlaan, met de potloden
vrijdag 11 januari 20:00 COOP

Je krijgt inzicht in wat mogelijk een verstandige stap is om je woning te verduurzamen.

We verzamelen steeds op een specifiek tijdstip op één plek in de wijk (zie het schema dat we steeds bijwerken) en vertrekken dan met de groep langs de huizen van de mensen die meelopen.

De foto’s die we maken kan je naderhand via de mail ontvangen.

De ervaring leert dat door een paar huizen te bekijken met een warmtecamera, dat je beter gevoel krijgt waar mogelijke warmtelekken zitten, én je krijgt dus inzicht in een goede vervolgstap om je huis te verduurzamen.

Winst uit je Woning

Op dit moment loopt de collectieve inkoopactie van de gemeente Arnhem via www.winstuitjewoning.nl Als je wat wilt isoleren of zonnepanelen wilt aanschaffen dan is dat een mooie actie om bij aan te sluiten.

Warmtehuishouding

En als je meer wilt weten over hoe je dat nou aanpakt, je huis stap voor stap klaar maken voor de energietransitie: warmtehuishouding

Voorwaarden

Metingen met een warmtecamera worden door veel factoren beïnvloed. Het heeft geen zin met de camera aan het werk te gaan als metingen niet betrouwbaar zijn. Daarom gaan we alléén van start wanneer:

  • Het niet regent (vocht geeft temperatuurbeelden die niet valide zijn)
  • Het niet (hard) waait (wind verstoord de temperatuurverdeling op een onvoorspelbare manier, waardoor metingen niet betrouwbaar zijn)
  • De buitentemperatuur liefst goed onder de 10 graden is (het verschil tussen binnen- en buitentemperatuur moet minimaal 10 graden zijn).
  • de ruimtes in huis meerdere uren verwarmd zijn op ongeveer 20 graden (dan zijn warmtelekken goed zichtbaar)
  • de zon niet intensief op het huis heeft geschenen (zonnewarmte blijft lang in steen zitten, en maken metingen onbetrouwbaar)