De gaskraan gaat dicht

Oproep van het Groen Front, voorjaar 2017 (bron: https://www.groenfront.nl/campagnes/groningen-gas/)

Je kan het niet gemist hebben: minister Wiebes kwamen vandaag met groot nieuws: de gaskraan gaat dicht. En we gaan dat met z’n allen merken.

Dus, des te meer reden om actief bezig te zijn en goed te kijken naar wat enkele pioniers in onze wijk aan het doen zijn: de gasmeter uit hun huis slopen.

Eén ervan kan je al volgen, hier op de site. En je kan zelf slim bezig zijn, door goed te kijken wat er mogelijk is in jouw huis:

  1. Woon jij in één van de vijf huistypen die we deze weken flink doormeten? Geef je op voor de bespreking van de onderzoeken en leer wat in jouw situatie slimme stappen zijn.
  2. Heb je nu géén geld om te investeren in iets wat je gewoon geld oplevert (nl. een lagere energierekening): maak gebruik van de duurzaamheidslening, tegen heel lage rentes.
  3. Wil jij weten hoe je winst kan halen uit je eigen woning? Kom op 5 april naar de informatieavond over isoleren: spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie: het zijn ingrepen waar je eigenlijk niet meer over na zou moeten denken, maar direct kunt doen. Zeker met de prijzen die intussen mogelijk zijn.

En ze geven ons nog een reden om snel die gaskraan dicht te draaien in ons eigen huis: door minder afhankelijk te worden van aardgas ga je ook minder meebetalen aan het dichtdraaien van die gaskraan. De energiebelasting op gas zal omhoog gaan om de benodigde investeringen te doen om over te schakelen naar andere energiebronnen.