Zoek de verschillen – Van wateroverlast tot waterwinst

Zoek de verschillen

Wist je dat in onze wijk een groot deel van het regenwater al wordt geïnfiltreerd in de grond? Als je putdeksels in de straat ziet met ‘Infiltratie’ erop, dan is bij de riool-, gas- en straatrenovatie van enkele jaren geleden ook bij jou in de straat een gescheiden systeem aangelegd voor regenwater.

Wateroverlast

Stortbuien komen steeds vaker voor. Ook in onze hooggelegen wijk loopt het af en toe letterlijk de spuigaten uit.

Wat jij, of jij en je buren, of jij en je straat, of wij als wijk, kunnen doen om die wateroverlast tot waterwinst te maken, hebben ze in Amsterdam al bedacht. Dus, waarom het wiel opnieuw uitvinden. Op deze website vind je veel praktische informatie over verschillende oplossingen, van groendaken tot wadi’s, van regenwaterafkoppeling tot regenbestendige tuinen.

Waterwinst

Je voorkomt natte kelders, lekkages (daar zit de winst voor jezelf), én je draagt bij aan minder water in het riool en een goede grondwaterstand (winst voor ons allemaal).