Even voorstellen: Buurkracht

Buurkracht logo

www.buurkracht.nl

Buurkracht

De naam valt verschillende keren, op 16 maart waren ze erbij. En waar komen toch die flyers vandaan, de banner die op Koningsdag boven onze stand hangt? De knutselspullen voor kinderen?

Wist je dat...

Let op: buurkracht schrijf en spreek je uit zonder ‘t’

Wie zit er achter Buurkracht?

Buurkracht, bij ons vertegenwoordigd door Muriel Denayer, is een initiatief van Enexis Groep. Enexis is netbeheerder in grote delen van Nederland (niet bij ons, in Arnhem is Liander de netbeheerder).

Door bij te dragen aan energiebesparing neemt Enexis Groep enerzijds haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Anderzijds draagt energiebesparing bij aan een evenwichtig gebruik van het energienet.  (bron: www.buurkracht.nl)

Wat doe Buurkracht voor onze wijk?

Achter de schermen wordt het wijkteam fantastisch ondersteund. Goed kijkend naar wat wij nodig hebben, werkt Muriel hard voor ons. Zo reed zij vorige week naar Den Bosch op en neer om spullen voor Koningsdag op te halen. Buurkracht heeft de flyer gedrukt die in de week vóór 16 maart bij iedereen in de bus is gedaan door ons kernteam. De buurtscan (zie ander artikel op deze website) is door Buurkracht georganiseerd, waardoor we heel bruikbare informatie hebben om op voort te borduren.

Ook de posters voor de filmvertoningen in februari kwamen van Buurkracht, en in een eerder stadium heeft Buurkracht een beslissende duw gegeven aan onderzoek dat in de wijk heeft plaatsgevonden. Het filmpje op deze site is geregeld door Buurkracht, en zo nog veel meer.

De website www.buurkracht.nl

Duurzaam Craneveer is lid van Buurkracht. Dat betekent dat wij een eigen pagina hebben op de website www.buurkracht.nl . Op deze pagina kun je je aanmelden met je woning. Door het invullen van een vragenformulier krijg je tips over verduurzaming van je eigen woning en voorbeelden van andere buurten.

Ook de nieuwsbrief is een aanrader. Die staat vol met projecten en ideeën uit andere wijken.

En dat doen ze toch niet voor niks?

Ja dus. We hoeven er niks voor terug te doen.

Zoals hierboven gezegd: maatschappelijk belang (wijkgerichte ontwikkelingen stimuleren), én dichtbij die ontwikkelingen staan, zodat bij investeringen in het netwerk slim ingespeeld kan worden in wat wijken doen, welke keuzes in wijken worden gemaakt, etc.

(een deel van) het Duurzaam Craneveer team

(een deel van) het Duurzaam Craneveer team