Samen naar energieneutraal

Deel 5 – Waar haal je de informatie vandaan?

Ga naar: Deel 1, Deel 2, Deel 3, Deel 4

In dit laatste deel een verzameling bronnen waar je goede informatie kunt vinden op verschillende punten die de afgelopen vier afleveringen langs zijn gekomen: ondersteuning en advies, isoleren, warmtebronnen, juiste materialen, etc.

Advies, ondersteuning en vragen

Logo ArnhemAANArnhem AAN – Arnhem maakt dit project mogelijk, én biedt ook direct ondersteuning aan bewoners. Op deze pagina meer over de gereedschapskist die de Gemeente ter beschikking stelt.

Energieloket Midden Gelderland – Het Energie Loket Midden Gelderland is een laagdrempelig platform om je te informeren en te inspireren over energiemaatregelen.
Je vindt hier voorbeelden uit jouw omgeving en je kunt hieronder een antwoord krijgen op jouw energie-vragen in 3 eenvoudige stappen. Wij hebben er nog weinig ervaring mee, maar de site bevat steeds meer informatie!

Informatie over verbouwen, isoleren

MilieucentraalMilieu-centraal – Milieu Centraal is de praktische gids voor duurzame tips en adviezen. Hoe kan ik in mijn vloer isoleren en wat bespaar ik dan? Wat is een klimaatvriendelijk gerecht? Hoe groot is de impact van vliegen? Waar laat ik een oude videoband? Met Milieu Centraal ontdek je wat je zelf kunt doen, en hoe je dat aanpakt.

Duurzaam ThuisDuurzaam Thuis – Bij Duurzaam Thuis kun je alles lezen over Duurzaam Bouwen, Wonen en Leven. Over de verbetering van bestaande woonhuizen, waarbij duurzaamheid centraal staat. De makers van deze site zijn ervan overtuigd dat de bestaande woning vaak veel meer mogelijkheden biedt dan men denkt. Duurzaam Thuis probeert een overzicht te geven van de mogelijkheden om een huis weer helemaal te laten aansluiten bij de huidige eisen.

Waar koop je goede spullen?

De luchtdichtshopLuchtdichtshop – eigenlijk bedoeld voor de professional, maar ze leveren ook professioneel materiaal, voor een heel prima prijs. Tochtstrips, tapes om goed af te dichten, manchetten om doorvoeren luchtdicht af te werken, folies, elastische kitten en PUR, kan je hier vinden. Allemaal zaken die niet in deze kwaliteit bij de Gamma of Praxis te vinden zijn.

NB: als Duurzaam Craneveer hebben we een korting bedongen. Afleveradressen in onze postcode 6815 krijgen automatisch 10% korting bij vermelding van couponcode ‘Craneveer’.

UbbinkUbbink – werkt aan oplossingen voor energie efficiency en een gezond binnenklimaat. Luchtdicht en waterdicht afwerken is de basis van Ubbink’s professionele productaanbod.

Ga naar: Deel 1, Deel 2, Deel 3, Deel 4

 

Top