Elektrisch rijden op zonnestroom binnenkort in Arnhem

In Arnhem komen elektrische auto’s van We Drive Solar. Ze worden geladen op zonnestroom.​ Ook voor jou de mogelijkheid om (betaalbaar!) in een Renault Zoë of een Tesla Model 3 te gaan rijden, komend jaar!

Op 10 december 2019 kozen bewoners uit meerdere wijken voor We Drive Solar als partner om auto’s te plaatsen in de stad. Inmiddels zijn de drie wijken in Angerenstein, Alteveer-Cranevelt en Arnhem West aangesloten op het initiatief rond elektrische autodelen. Hoe meer bewoners zich aanmelden, hoe meer auto’s we gaan plaatsen in 2020.
De eerste bewoners hebben zich al aangemeld.

Meer informatie over We Drive Solar, en over hoe je je kan aanmelden.

Hoe komen we tot deze keuze?

De afgelopen maanden hebben we uitgebreid onderzoek gedaan naar autodelen, welke mogelijkheden, kansen en drempels er zijn. De verschillende artikeltjes over autodelen op deze site geven je een beeld van het proces.

Heb je nog vragen over dit project, stel je vraag op deze site, of neem contact op.

Wil je op de hoogte geworden houden over onze activiteiten, vul je e-mail adres hiernaast in, en ontvang onze (onregelmatige) e-mail nieuwsbrief.

Wat zijn de volgende stappen?

Om elektrisch deelvervoer in onze wijken een goede start te kunnen geven kan We Drive Solar pas starten als we vier of vijf auto’s neer kunnen zetten. Zoals we geleerd hebben: één deelauto is geen deelauto.

Daarvoor zijn 25 tot 30 mensen nodig. De 25 tot 30 mensen is gebaseerd op een Solar abonnement. Op basis van de aanmeldingen wordt dan (in overleg met de gemeente) besloten waar de auto’s geplaatst kunnen worden. Het is dus zaak dat we ook nog meer mensen gaan werven. Omdat Arnhem West het meeste enthousiasme toonde tijdens de bijeenkomsten afgelopen maanden gaan we daar beginnen. Als jij een deelauto in je straat wilt, dan is het zaak om je enthousiasme te delen met je vrienden- en kennissengroep. Ook als je in Angerenstein of Craneveer woont! We weten dat daar interesse is, maar die laatste stap (je auto weg, en die handtekening zetten) vergt overtuiging, motivatie, en een schakelaartje in je hoofd omzetten.

We gaan dat gemakkelijker maken door het beschikbaar stellen van een flyer, jouw enthuousiasme, en natuurlijk kan je altijd verwijzen naar deze site, of die van We Drive Solar.

Op de website van We Drive Solar vind je het aanmeldformulier.

Heb je nog meer specifieke vragen over We Drive Solar, dan kun je het beste naar hun website gaan en/of met hen contact opnemen.

Hoe lang duurt het voor die auto’s er staan?

Zodra we genoeg mensen hebben in jouw buurt duurt het hooguit enkele maanden: het mooie is dat We Drive Solar snel de auto’s kan leveren. De vergunningen voor de parkeerplekken regelen en de laadpalen duurt nog het langste (een paar maanden), maar we hebben goede contacten met de gemeente. In Arnhem West gaan we nu al beginnen met het vinden van goede locaties en het aanvragen van de vergunningen.

Laten we ons inzetten om de eerste deelauto’s zo snel mogelijk in Arnhem West te laten rondrijden, en op andere plekken in onze wijken!