Zonnepanelen bij het Openluchtmuseum?

Een ruw ontwerp: zonnepanelen op de parkeerplaats van het Openluchtmuseum

Om als wijk echt los te komen van het gas hebben we stroom nodig. Heel veel stroom. Eén mogelijkheid om die stroom de wijk in te krijgen is het plaatsen van zonnepanelen. Na drie jaar zoeken en gesprekken voeren met verschillende partners hebben we nu een partner gevonden die met ons in zee wil: het Openluchtmuseum (OLM).

In 2018 zijn we in gesprek geraakt met het OLM. Voor de wijk, én voor het OLM is het een aantrekkelijk idee om de parkeerplaats te overkappen en vol te leggen met zonnepanelen. Wij kunnen de panelen beheren en de stroom in de wijk benutten. Het Openluchtmuseum geeft nog meer invulling aan duurzaamheid en versterkt de relatie met de wijk.

Mooi maar kostbaar

Maar het is ook een duur idee. Een zonnepark in een weide is betaalbaar en rendabel aan te leggen. De panelen bij het OLM moeten worden geplaatst op een constructie die hoog genoeg en voldoende ruimte heeft is om te kunnen parkeren. Bussen moeten ook kunnen passeren. Bovendien moet de constructie aantrekkelijk zijn en ruimte bieden voor onderhoud van het wegdek en laadpalen.

Buurtbewoner en architect Huub Pollmann heeft een maquette en schetsen gemaakt van hoe het eindbeeld eruit kan komen te zien en nu zijn we met het echte rekenwerk begonnen. We worden ondersteund door de Gemeente Arnhem (Arnhem AAN), Heidemij, Oost NL en een adviesbureau om het plan van idee naar een haalbaar project te brengen.

22 februari om 19:00 uur

Op de wijkavond in februari vertellen we u er meer over. Zie het evenement op NextDoor