Onderzoeker reist mee met buurtbewoners op weg naar energiewinst

In mijn ontdekkingsreis in de wereld van de enerigieneutrale wijk kom ik veel inspirerend en leerzaam materiaal tegen. Vandaag zo eentje waar we werk van moeten maken: onderzoekster Mandy die meeloopt met verschillende wijken om te zien hoe de mensen in die wijk de stappen maken om verder te komen:

Wat mij interesseert is die reis die mensen afleggen om uiteindelijk energiebesparende maatregelen te nemen. Welke stappen doorlopen ze? Wat hebben ze nodig om die stappen te zetten? Waar haken ze op af en wat kun je doen om op die momenten in te grijpen en ze weer verder mee te nemen?

Wij zijn hier in Cranevelt en Alteveer niet de eersten. Dus: is er al iets te leren? Binnenkort maar eens contact leggen met deze Wageningse onderzoekster.

Mandy de Wilde kijkt mee bij buurten en bewoners die zich bezighouden met energie besparen